Tuesday, February 16, 2010

Olives Bread [Pão de oliva]


Today I have a fantastic recipe: a bread made of cheese, wine and olives. Nope, it is not Dutch, but possible to be made here in Holland with ingredients easily found in the local supermarkets. This bread is very easy and I find the result magnificent. You will need:

- 100g green olives
- 100g black olives
- 500 g flour
- 4 table spoons yeast
- 5 large eggs
- 300 g gruyére cheese, grated
- 200 ml olive oil
- 200 ml white wine

Soak the olives in a bowl with cold water. Reserve. Pre heat you oven at 180ºC. Sieve the flour together with the yeast. Reserve. Rub butter in a mold and cover the bottom and the sides with baking paper. In a large bowl mix all the ingredients, except the olives, up to a homogeneous mixture. Cut the olives in pieces, add to the mix and pour delicately into the mold. Bring into the oven for about 1h, at 180ºC.


Fim-de-semana passado fiz um pão de oliva para curtir o Valentine's Day. Pão geralmente da muito trabalho, mas esse é facílimo e muito refinado. Copiei la do blog "Fango com Banana" e o resultado é mesmo magnífico! E a casa fica com um cheirinho de pão e vinho enlouquecedor, mmm...
O que usar:

-100g de azeitona verde;
-100g de azeitona preta;
-500g de farinha de trigo;
-4 col de chá de fermento químico;
-5 ovos;
-300g de queijo gruyére ralado;
-200 ml de azeite;
-200 ml de vinho branco seco

Como fazer:
Ponha as azeitonas de molho em água fria. Pré-aqueça o forno em 180ºC. Peneire a farinha de trigo com o fermento químico. Unte uma forma de bolo inglês e forre com papel manteiga. Na batedeira, bata todos os ingredientes, menos as azeitonas, até obter uma mistura homogênea. Pique grosseiramente as azeitonas, adicione-as a massa e despeje tudo na forma. Asse por aproximadamente 1h no forno a 180ºC.

1 comment:

  1. Hey, you've stolen tons of posts from my old blog "Greetings from Holland". I'm repoting you to Blogger, this is a crime.

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