Wednesday, September 16, 2009

Banana Cake [Bolo de Banana] [Banaan Brood]

This is the best banana cake ever ! I found the recipe one month ago in the stunning blog of Heather Bullard under the category "delicious" (link in the right side of this page or click here) and since then I have make it several times. She calls it "The best Banana Bread". It is quick and simple to make, has a beautiful dark golden crust outside and is moisty inside.
Ingredients:

1/2 cup margarine
2 eggs
4 table spoons milk
1 1/2 cups sugar
2 cups flour
1 tea spoon vanilla
1/2 tea spoon baking soda
1/2 tea spoon baking powder
pinch of salt
3 ripe mashed bananas
1/2 cup chopped walnuts

Mix wet ingredients then combine with the dry. Fold in bananas and walnuts. Pour into a greased and floured loaf pan. Bake at 350 °F (175 °C) for approximately 1 hour.
A small note: I couldn't find baking soda, so to compensate that I have always used 1 tea spoon of baking powder instead.

Since the cake has been such a huge success, I always double the recipe. My children take slices to school and I always take some slices to work.

O Melhor Bolo de Banana do Mundo você faz assim:

1/2 xícara de margarina (não use manteiga) a temperatura ambiente

2 ovos inteiros e grandes e 4 colheres (sopa) de leite

1 1/2 xícaras de açúcar e 2 xícaras de farinha de trigo

1 colherzinha (chá) de extrato de baunilha

1 colherzinha (chá) cheia de fermento em pó e uma pitada de sal

3 bananas grandes, maduras e bem amassadas com um garfo

1/2 xícara de nozes picadas (uso "walnut", mas pode usar castanha do Para ou macadamia, amendoas ou castanha de caju, etc.)

Misture bem todos os ingredientes "molhados" (margarina amolecida, ovos inteiros, leite, baunilha). Acrescente aos ingrediente secos já misturados. Acrescente o purê de bananas e as nozes e misture bem. Despeje com cuidado numa forma retangular untada com margarina e enfarinhada. Coloque no forno já pre-aquecido a 180 graus durante 1 hora. O bolo fica com um crosta dourada e macio por dentro. Espere esfriar um pouco, desenforme e fatie. Se quiser, pode servir com um pouco de manteiga ou requeijão. Siga a receita a risca e você tera o melhor bolo de banana do mundo ! Se tiver duas formas e quiser dobrar a receita eu dou a maior força, faço isso direto e não sobra nada.

No comments:

Post a Comment